2019-12-16 11:48Nyheter

Grattis Vara badhus!

null

Stort grattis till femåringen Vara badhus! En femåring som blivit en formidabel succé och ett av regionens mest omtyckta badhus.

I november 2014 slog Vara badhus upp sina portar för första gången. Med sina upplevelsebassänger, rutschkanor och relaxavdelning var det något helt annat än föregångaren Allébadet. Ett modernt badhus med något för alla! För den som är på lekhumör finns den 80 meter långa vattenrutschkanan och klätterväggen. För de allra minsta finns tre barnpooler och för dig som vill koppla av finns bubbelpooler och olika bastuupplevelser. Dessutom generösa öppettider sju dagar i veckan.

– Vi har besökare från hela regionen. Besökare pratar gott om Vara badhus och det sprider sig snabbt. Vi har gäster som kommer hit och säger att de hört så mycket fint om Vara badhus och nu vill testa det själva, säger fritidschefen Jesper Svensson.

En av alla positiva röster går att läsa på badhusets Facebooksida:

”Badar ofta med familjen på olika bad runt om i Sverige och får säga att Varas badhus är topp tre bästa vi besökt. Vi åker gladeligen från Vänersborg för att bada där. Varmt vatten, fina lokaler och trevlig personal! Sen mycket bra utbud i cafeterian och någon dag ska vi komma och se på film där då de visar film på ena väggen då och då. Missa icke!!”

Allt sedan starten har besökarantalet ökat stadigt. I fjol slog badhuset rekord med drygt 95000 besökare. Ett rekord som ryker i år.

– Ja, det blir ännu fler i år. Jag förstår det, vi har ett väldigt fint badhus. Alltifrån hur bassängerna är utformade till kursutbud, temperatur, ljud och personal. Allt spelar in och summerar man det så har vi en väldigt bra anläggning. Ett modernt, omtyckt och välbesökt badhus, säger Svensson.

Att Vara badhus blivit en succé råder det ingen tvekan om, och efter fem fina första ser Jesper och hans kollegor positivt på framtiden. Dock poängterar han att det är viktigt att hela tiden utvecklas:

– Vi skruvar hela tiden på små saker, ständiga förbättringar. Sen jobbar vi självklart också på omklädningsrumsfrågan, att få ett bättre flöde där och göra det enklare för personer med olika funktionsnedsättningar att besöka oss. Det är oerhört viktigt för oss att alla ska ha en härlig och positiv upplevelse på Vara badhus, avslutar Jesper Svensson.

Välkommen du också!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling