2021-11-10 08:06Nyheter

Första spadtaget för nytt korttidsboende

Fyra personer med spadar står på gräsmatta och gräver.

Under tisdagsförmiddagen togs det första spadtaget för vad som kommer att bli Varas nya korttidsboende.

Tidigare i höst stod det klart att det blir ett nytt korttidsboende i Vara. Under tisdagen togs det symboliska första spadtaget för den nya byggnaden.

Byggnaden kommer att vara drygt 3000 kvadratmeter och vara ansluten till nuvarande boenden på vårdcentralen med en förbindelsegång. Totalt kommer "Nya Rondellen" att rymma 28 vårdplatser och vara anpassade för modern teknik och hjälpmedel.

Ulf Genitz, socialnämndens ordförande, menar att det är en stor dag.

Senast det byggdes ett boende för socialförvaltningens verksamheter var 1985. Det är en historisk dag idag och jag är väldigt glad att vi är igång. Nu bygger vi ett boende som är bra för verksamheten och framförallt för våra brukare.

Tekniska nämndens ordförande, Erik Lindström, håller med och lyfter fram att det händer mycket i Vara just nu.

Det pågår mycket byggande runt om i kommunen; lägenheter och renoveringar av skolor. Nu är det äntligen dags för socialförvaltningen och det blir den största nybyggnationen på länge.

Om allt går enligt plan kommer byggnaden att stå klar under 2023.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling