– Det handlar om att vården ska vara nära och tillgänglig. Man ska inte behöva bli runtskickad till massor med platser. Här får vi en plattform där vi samlar alla de bitarna man kan tänkas behöva som förälder, familj eller barn, säger Anna-Lisa Östergaard, vårdcentralchef på Närhälsan i Vara.
– Ja, det är både efterlängtat och väldigt angeläget. Det känns väldigt bra att vi snart är i mål med vår familjecentral, säger Liselotte Everhag Winbladh, chef för elevhälsan i Vara kommun.
– Det ska vara en lågtröskelverksamhet, vilket innebär att man på ett enklare, mer avslappnat sätt, kan komma i kontakt med socialtjänsten. Man ska kunna träffa oss på en helt annan nivå, det behöver inte vara något allvarligt eller akut, säger Jessica Bredenberg, verksamhetschef inom socialförvaltningen i Vara kommun.
– Det handlar om god och nära vård. Man ska se till individens behov. De ska inte behöva veta vem som ansvarar för vad, utan det viktiga är att de får stöd och hjälp. Det känns helt rätt att vi samlar det stödet i gemensamma lokaler, säger Heidi Hansen, enhetschef inom socialförvaltningen.
– För mig är det ett spännande och annorlunda projekt med fler än bara en verksamhet att ta hänsyn till. Men jag tror och hoppas att alla kommer bli nöjda. Och jag ser verkligen framemot att kunna öppna när vi närmar oss sommaren 2022, säger Ola Bengtsson som är projektledare på tekniska förvaltningen.
Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.