2017-10-10 10:59Nyheter

En projektledare med balans i tillvaron

null

– Jag känner att jag har en bra balans i livet. När jag är ledig är jag verkligen ledig. Då stänger jag av jobbet helt. Det är viktigt.

Roger Filipsson vet vad han pratar om. När han var 35 år gammal gick han in i väggen och kunde inte jobba på fem år. Sådana händelser gör något med personen.

– Ja, jag är mycket mer ödmjuk som människa och kollega nu. Jag vet att om medarbetare får ha kul och trivas väl så är vi också tillsammans starkare och får mer gjort. Investering av engagemang i medmänniskor är den bästa vägen till framgång för alla!

Roger är uppväxt i Göteborg, men bor sedan många år tillbaka i Lidköping. Innan han hoppade på Sprinten-uppdraget projektlede han byggnationen av det nya polishuset i Lidköping. Ett stort projekt, men ett litet ax på ett vetefält i jämförelse med Sprinten.

– Så är det verkligen. Sprinten är ju en jättesatsning. Det märks också när alla bitar ska passa ihop med varandra. Det låter som floskler, men jag trivs med att ha många bollar i luften. Ibland blir ju dock saker och ting övermäktigt. Då gäller det att gå undan en stund och fundera över vilka bollar som är de viktigaste.

Bakom Lagmansgymnasiet står en hel radda byggbodar uppställda. När man kliver in känns det som att kliva in på vilket kontor som helst. I köket står kaffebryggaren och puttrar och i ena änden har Roger precis avslutat den dagliga avstämningen med byggteamet. Den första delen av projektet, arbetet med lokalerna till Academy of Music and Business, AMB, är i full gång och löper som planerat. Nästa steg som ska göras är att en så kallad strukturplan ska tas fram för att visa i vilken ordning resten av projektet ska genomföras.

– Jag är fostrad med att ta ansvar. Man löser det som man har sagt att man ska lösa. Sprinten-projektet är tufft. Det första målet är att AMB:s nya skollokal ska vara inflyttningsklart till skolstarten HT-2018. Det är en tight tidsram. Men lokalen kommer vara klar. Men vi har inte tid med långbänkar, utan vi ser till att göra rätt från början för att hålla tidsschemat.

Skulle du behöva fler timmar på dygnet?

– Njae, det är ju vad vi har och förhålla oss till, så det finns ju ingen anledning till att önska något mer, säger Roger och skrattar.

Det känns som du jobbar mycket, hur kombinerar du jobb med ditt privatliv?

– För det första ser jag till att vara helt ledig en dag i veckan. Det är återhämtningen. På söndagarna släpper jag allt vad jobb heter. Sen gäller det att försöka umgås så mycket som möjligt med familjen när det finns tid. När jag har jobbat klart sitter jag och min fru ner, tar en kopp kaffe och delar lite av dagen med varandra. Det låter som jag jobbar jämt, men det är ju inte riktigt sant… Men det gäller att ha bra verktyg runt om kring sig när man jobbar, så att allt flyter på smidigt. Då får man ro att också vara helt ledig när man ska vara det.

Har du bra verktyg på jobbet?

– Ja, verkligen. Vi är ett fantastiskt team som jobbar med Sprinten. Så ja, jag har väldigt bra verktyg!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling