Vad blir det för mat? Känns frågan igen? Tänk då att varje dag vara ansvarig för drygt 3200 luncher. Säg hej till Anki Torstensson, kostchef i Vara kommun.
– Vi samlades alltid kring måltiden. Min mormor lagade mycket mat, min farmor var kokerska… Jag var alltid med och jag fick väldigt tidigt lära mig grunderna i hantverket och vikten av att ta tillvara de råvaror som fanns tillgängliga. Den filosofin, att vi tar tillvara på all mat, har jag haft med mig genom livet.
– Mormor hade nog varit stolt över den mat som vi serverar idag. Vi handlar efter säsong från lokala producenter, vi försöker ta hand om all mat. Vi lagar maten från grunden, med kärlek och mycket tanke bakom. Vi vet precis vilka råvaror vi stoppar i maten.
– Det viktigaste är att maten smakar gott och är en fröjd för ögat. Men det är många delar som spelar in i hur man som gäst upplever en måltid. Hur är miljön i matsalen? Vilka färger jobbar vi med på salladsbordet? Det är många aspekter som vi tar in och jobbar med för att skapa en härlig stund för våra gäster.
– Men jag älskar det! Bredden i mitt jobb är underbar. Jag är fortfarande nyfiken och i det här jobbet lär jag mig verkligen nya saker hela tiden. Men varje dag är det viktigaste att leverera god och hälsosam mat i våra verksamheter. Det gör vi tack vare alla mina fantastiska medarbetare som jobbar ute i våra kök.
– Min personal är verkligen värda allt beröm de någonsin kan få. De är fantastiska och de betyder väldigt mycket för många människor. Mat berör och jag är väldigt stolt över den maten som vi serverar i Vara kommun.
Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.